torstai 12. syyskuuta 2013

Fuskuriisiä ja kanaa välimereltä

Täällähän ei riisiä syödä, ei sovi masulle eikä maistukkaan kyllä. Fuskuriisiä sen sijaan kyllä, tai fuskucouscoussia miten vaan. Kukkakaalista valmistettua sellaista. Melko taianomaistahan tämä on, kukkakaali joka ei maistu kukkakaalilta sitten yhtään. Tänään lounaana oli tätä fuskuriisiä sekä broileria ja vieläpä välimerellisin efektein...eli kaikki kohdallaan ! 

Aloitellessani tän päiväistä ruoanlaittoa apukokki T totesi että maailman parhaisiin kokkeihin lukeutuva herra Ferran Adria on myös tehnyt kukkakaalicouscoussia. Iski aivan kamalat paineet saada ruoka maistumaan ! Ja täytyypä jälkikäteen vielä perehtyä Ferranin kukkakaalicouscoussiin, miten se sen tekee ? Omana innostukseni kukkakaaliriisiin sain aikanaan Hiidenuhmalta ja hyvän muistutuksen sen olemassa olosta ja että sitä voi käyttää myös couscoussin asemasta mm tabboulehissa antoi Andalusian auringossa blogi.

Niin ja te ei niin kukkiksen ystävät ! Tiedän että teitä on ja varmaan aika paljonkin mutta tässä muodossa kukkis ei maistu niin kukkikselle. Oikeastaan ainakaan mun mielestä ei ollenkaan mutta mähän pidän kyseisestä raaka-aineesta joten olen jäävi vannomaan sen maistumista tai ei maistumista. Ehkä mä etsin kynsiini jonkun kukkiksen vihaajan ja syötän sille tätä ruokaa hänen tietämättä mitä se sisältää :D


Fuskuriisiä ja broileria välimereltä

2 (+) annosta

- 1 keksikokoinen kukkakaali
- 1 keskikokoinen sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 250 g marinoimatonta broileria suikaleina
- tilkka valko- puna- tai sherryviinietikkaa
- 50 g suolapähkinä, manteli, maapähkinä, hasselpähkinä tms rouhetta
- 1 rkl kapsiksia
- 1/2 dl silputtua basilicaa
- 1/2 dl silputtua lehtipersiljaa
- hyppysellinen kuivattua minttua
- hyppysellinen muskottipähkinää
- suolaa
- mustapippuria
- sitruunaa
- pestoa tarjouluun

1. Poista kaalista kanta ja lehdet sekä pilko kaali nupuiksi. Hienonna kaali monitoimikoneessa tai blenderissä. Blenderissä kaali menee hyvin muruksi kun et laita liikaa kaalia kerralla, noin kolmessa osassa pitäisi olla ok.

2. Mausta broilerin suikaleet suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla ja tilkalla valitsemaasi etikkaa. Rouhi pähkinät, suikaloi sipuli sekä hienonna valkosipuli ja yrtit. Jätä muutama basilicanlehti koristeluun.

3. Kuumenna pannussa tilkka oliiviöljyä tai voita ja ruskista sipulit, lisää valkosipuli, kaprikset sekä broileri ja kypsennä. Siirrä broileri-sipuliseos syrjään ja laita pannulle pähkinärouhe. Paahda pähkinöitä hieman ja lisää kukkakaalimuru. Pyörittele pannulla hetki ja lisää suolaa, muskottipähkinää, kuivattua minttua sekä sitruunamehua. Lisää vielä joukkoon broileri-sipuliseos sekä yrtit ja sekoita kaikki kunnolla sekaisin.

Koristele annos basilicanlehdillä, sitruunalohkolla ja pestolla. Nauti ! 





4 kommenttia:

  1. Mä tykkään hirmuna kakkakuulista, mutta en osaa käyttää niitä missään muussa kuin gratiinissa. Pitäisi opetella uusia ruokia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kekeilehan vaikka tätä :) Tota makumaailmaahan voi varioida ihan miten vaan tai tehdä kukkisriisin ihan lisukkeeksi jollekkin kastikkeelle vaikka. Noi pähkinät kannattaa laittaa sihen lisukeversioonkin, niistä tulee vähän purutuntumaa vaikka toi kukkiskin vaan lämmitetään eli siitä ei tehdä mössöä. Tänään kun T tuli kotiin ja oli juuri lämmittänyt mikrossa tota safkaa niin kommentit oli että aivan mieletön tuoksu, mitä sä oot syönyt ! ? No sitä eilistä tietysti :D

      Poista
  2. Kukkakaaliriisi on kyllä hyvää, se kuuluu omiin luottolisukkeisiini. :)

    VastaaPoista

Skriivaathan mielipiteesi ...